Gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez felkészítő tanfolyam

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség képesítést nem adó
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000023

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001185

Kinek kell Gépkezelői jogosítvány megszerzésére felkészítő képzésen részt vennie?

2022-től megújult a gépkezelő képzések rendszere. A hatósági vizsga új szabályait a közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 54/2021. (XI. 5.) ITM rendelet határozza meg. A korábbi OKJ-s szakmai vizsgák kivezetésre kerültek, most már csak a fenti rendelet alapján szerezhetők meg a meghatározott gépcsoportokra szóló képzések és vizsgák. Így aki rendelet hatályba lépését követően vizsgázik, már nem fog kapni szakképesítést tanúsító OKJ-s bizonyítványt.
 
A munkavédelmi hatósági ellenőrzések miatt fontos információ, hogy a 54/2021. (XI. 5.) ITM rendelet módosította az Emelőgép Biztonsági Szabályzat kiadásáról szóló 47/1999. (VIII. 4.) GM rendeletet is, azaz a korábban előírt államilag elismert szakképesítés (OKJ-s képesítés) helyett most a megfelelő gépcsoportra szóló gépkezelői jogosítvánnyal kell rendelkezni.

Milyen gépekre szükséges a jogosítvány?

Gépkategóriák:

  • Földmunkagépek
  • Targoncák és szállítógépek
  • Emelő- és rakodógépek (kivéve targonca)
  • Útépítő- és karbantartógép

A gépkezelők vizsgáztatását és a gépkezelői jogosítvány kiadását a KAV végzi. A sikeres vizsgát követően a KAV jogosítványt állít ki.

Mennyi ideig tart a képzés?

Azok, akiknek ezen a területen még nincs képesítésük, összesen 24 óra elmélet + gépcsoporttól függően 2- 8 gyakorlati óra alatt szerezhetik meg jogosítványukat.
 
Akik már OKJ szakképesítéssel rendelkeznek - könnyű- vagy nehézgépkezelő, vagy azonos gépcsoportban építő és anyagmozgató gépkezelő végzettséggel - ám eddig nem szerezték meg a gépkezelői jogosítványt, gépcsoporttól függően 2-8 óra gyakorlati oktatás után tehetnek sikeres vizsgát.
Jelentkezés feltétele Alapfokú iskolai végzettség; foglalkozás-egészségügyi szakorvosi igazolás, 2 db színes-szabvány igazolványkép. Amennyiben van gépkezelői előképzettség, ennek másolata. Gépkezelői előképzettségnek számít: szakirányú OKJ bizonyítvány, könnyű- vagy nehézgép-kezelői bizonyítvány, gépkezelői jogosítvány (5 éven belüli bejegyzéssel)
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. november. 07
Jelentkezési határidő 2024. november 7
Képzési napok és időpontok hetente 2-3 alkalom
Képzés időtartama Kb. 1 hónap
Képzés helyszíne 9028, Győr,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 150 000 Ft
Díj tartalma A teljes tanfolyam és a vizsga díját 1 gépcsoportra vonatkozóan, amennyiben nem rendelkezik gépkezelői előképzettséggel. A pontos ár minden esetben attól függ, hogy a jelentkező rendelkezik-e gépkezelői előképzettséggel az alábbiak közül: - szakirányú gépkezelői végzettség - könnyű- vagy nehézgép-kezelői bizonyítvány - gépkezelői jogosítvány (5 éven belüli bejegyzéssel) Ezek alapján felmentésben részesülhet az elmélet egy része vagy egésze alól.
Kedvezmények -
Fizetési mód banki átutalás

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez felkészítő tanfolyam

További közlekedés képzés ajánlatok

separator